Als je een fotoshoot bij mij boekt dan ben je natuurlijk erg benieuwd hoe zo'n fotoshoot in zijn werk gaat. Ik leg je zorgvuldig uit wat je voor, tijdens én na de fotoshoot van mij kunt verwachten en ook wat ik van jou verwacht. Zo ben je voorbereid en weet je wat we gaan doen. Klaar voor jouw fotoshoot? Vul dan het boekingsformulier in.

mijn werkwijze

De allermooiste foto's voor jou

HOME - werkwijze

HONDENfotografie

Paardenfotografie

Je krijgt van mij een bevestiging van je boeking en ik beantwoord al jouw vragen!

bevestiging

04.

Vul het boekingsformulier zo volledig mogelijk in. Datum, tijd en locatie stemmen we later samen af.

boekingsformulier

03.

Kies het pakket dat het beste bij jou en je paard of hond past. Ook is het mogelijk om extra opties bij te boeken.

kies jouw pakket

02.

Wil je een fotoshoot boeken? Check dan mijn aanbod om te zien welke soorten fotoshoots er zijn.

Bekijk mijn aanbod

01.

Een fotoshoot boeken

Boeken

VOOR DE

fotoshoot

Door het boeken van een fotoshoot ga je automatisch akkoord met mijn algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden

Bedenk van te voren hoe je de fotoshoot wilt betalen, contant of via een betaalverzoek. Beide is mogelijk.

Betaling

Zorg dat je hond er netjes uitziet en borstel hem eventueel nog eens goed door. Maak ook de oogjes schoon. Ik heb een fotohalsband met lijn voor je hond die je kosteloos kunt gebruiken tijdens een fotoshoot. Deze kan ik volledig weg werken in de nabewerking, zodat het lijkt of jouw hond helemaal los staat. Maar je hond kan natuurlijk ook op de foto met jouw eigen halsband en lijn.

Hond

Bedenk van tevoren wat voor foto's je graag wilt: met hoofdstel, een mooi halster of mijn fotohalster. Mijn fotohalster kun je kosteloos gebruiken tijdens een fotoshoot. Deze kan ik volledig weg werken in de nabewerking, zodat het lijkt of jouw paard helemaal los staat. Zorg dat alle spullen goed gepoetst zijn, zoals het hoofdstel, bit, zadel en eventuele andere spullen. Stem je kleding af op het dekje en beenbeschermers van je paard. En als laatste, zorg dat je paard er helemaal netjes uitziet door hem bijvoorbeeld te wassen en goed te poetsen. Tips om je paard nog mooier te maken: de ogen goed schoonmaken, babyolie rond de neus en het lichaam met een wollen handschoen met glansspray poetsen om hem te laten glimmen.

Paard

Er zijn een aantal dingen die handig zijn om mee te nemen tijdens de fotoshoot. Een belangrijke is een extra persoon die de aandacht van je paard of hond kan trekken. Zelf neem ik ook van alles mee om de aandacht te trekken, zoals een geluiden app, ritselzakje, ballonnen en aansteker bijvoorbeeld. Neem zelf snoepjes, een speeltje of iets anders mee waar je paard of hond gek op is. Ook een handdoek om viezigheid weg te poetsen tijdens de fotoshoot is handig.

Meenemen

Om de mooiste foto’s te krijgen is het belangrijk om de kleuren van kleding af te stemmen op de omgevingskleuren. Afhankelijk van waar we naar toe gaan, kies je maximaal 2 of 3 kleuren uit die hier het mooiste bij passen. Dit geeft straks op de foto's het mooiste resultaat en ook een rustiger beeld. Meer kleuren komt vaak druk over op de foto.. Daarnaast adviseer ik om geen felle kleding en geen kleding met drukke prints te dragen.

Kleding

Denk goed na over de locatie waar jij foto’s wilt laten maken. Wat voor soort foto’s wil je graag en wat wil je voor sfeer? Voor portretfoto’s kun je denken aan een mooie natuurlijke omgeving zoals het bos, een zandvlakte, een bloemenveld of andere plek in de natuur. Ook een golden hour fotoshoot is natuurlijk mogelijk. Portretfoto's kunnen ook gewoon bij jou op stal of thuis gemaakt worden. Maar vaak is het wel zo dat foto's in een mooie omgeving beter uitkomen op de foto. Voor rijfoto’s kunnen we in een rijbak fotograferen, maar ook bijvoorbeeld in een wei, het bos of andere natuur omgeving. Voor blackfoto’s is een donkere ingang van een gebouw of stal nodig, zodat we het zwarte effect kunnen creëren. De deuropening moet hoog en breed genoeg zijn om een paard in te plaatsen. Voor actiefoto's is ook weer de rijbak of wei mogelijk, maar ook een locatie in de natuur waar je je paard kunt longeren.

Locatie

TIJDENS DE

fotoshoot

Zorg dat je op tijd klaar staat, zodat we direct kunnen beginnen als ik er ben. Zo kunnen we onze tijd ook optimaal benutten. Eerst maak ik even kennis met jou en je paard of hond. We bespreken kort wat voor soort foto's je gekozen hebt en wat je wensen zijn. Ook kijken we welke foto's we als eerste gaan maken. Zo weten we allebei precies wat we gaan doen.

Kennismaking

Aan de slag

En dan gaan we lekker aan de slag! Ik ga de mooiste foto's maken van jou en je dier. Voor ieder soort foto's heb ik een bepaald beeld in mijn hoofd en poses die we kunnen doen. Maak je dus geen zorgen als je daar zelf niet over hebt nagedacht. Heb je zelf ideeën tijdens de fotoshoot, deel ze dan natuurlijk met me. Ook neem ik wat dingen mee om de aandacht van jouw paard te trekken als dit nodig is.

Natuurlijk ben je heel benieuwd naar de foto's die we maken tijdens jouw fotoshoot. Tussendoor laat ik altijd alvast een paar foto's zien, zodat je een idee hebt van het resultaat. Soms kan het namelijk voelen alsof je dier totaal niet mee werkt en er geen mooie foto's bij zitten. Maar dit is zelden het geval, er zijn altijd wel momenten dat ze even stil staan zodat ik toch die mooie foto kan maken. Na het zien van een paar foto's kun je je nog meer verheugen op de fotopagina en het voorproefje dat je krijgt!

Alvast even kijken

NA DE

fotoshoot

Natuurlijk kun je na de fotoshoot niet wachten tot je het resultaat te zien krijgt. Ik probeer altijd zo snel mogelijk één foto uit te kiezen en die naar je toe te sturen als voorproefje. Deze foto krijg je gratis cadeau van mij. Daarnaast krijg je binnen 1 week jouw persoonlijke fotopagina toegestuurd. Hier staan alle foto’s op die we hebben gemaakt tijdens de fotoshoot. Deze foto’s zijn onbewerkt en voorzien van een watermerk. Ze mogen niet openbaar (online) gedeeld worden en zijn alleen bedoeld om een selectie te maken.

Fotopagina en voorproefje

Uitkiezen van jouw foto's

Vervolgens kun je zelf rustig de foto’s bekijken op de fotopagina en jouw selectie maken. De door jou gekozen foto’s zullen allemaal zorgvuldig worden bewerkt. Denk hierbij aan: rechtzetten, kleuren optimaliseren, belichting aanpassen, oneffenheden-vlekjes weghalen, touw-teugels-fotohalster-halsband weghalen, ongewenste voorwerpen-mensen weghalen, blackfoto’s zwart maken. Afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen, mag je een bepaald aantal foto's uitzoeken. Maar je kunt natuurlijk ook extra foto’s bestellen, dan krijg je van mij een betaalverzoek om deze te betalen. Ik probeer een fotoshoot altijd binnen maximaal 3 maanden af te ronden, dus het is super als je voor die tijd jouw selectie doorgeeft.

Nadat je de keuze aan mij hebt doorgegeven, krijg je binnen maximaal 4 weken de bewerkte foto’s van me per e-mail. De 4 weken gaan pas in als de fotoshoot en eventuele extra foto’s zijn betaald. Je kunt de foto's downloaden via de WeTransfer link in de mail. Let op: de link is maar 7 dagen geldig.  Je krijgt alle foto’s met én zonder logo. De foto’s met logo mag je openbaar (online) gebruiken. De foto’s zonder logo zijn voor eigen gebruik en mogen niet openbaar (online) gedeeld worden. Deze kun je gebruiken voor bv. het bestellen van afdrukken. Al jouw foto’s heb ik zorgvuldig en met veel liefde bewerkt in mijn eigen stijl. Ik vraag je daarom om geen filters of andere bewerkingen te doen op mijn foto’s als je ze op social media plaatst. Ook vind ik het leuk als ik jouw foto's mag gebruiken voor mijn website, portfolio en social media.

Het krijgen van  jouw foto's